Pàgines

divendres, 1 de març del 2019

Ressenya "La malvada guineu ferotge"



Benjamin Renner (1983), aclamat guionista, dibuixant i animador francès i autor de l’èxit d’animació mundial Ernest & Célestine (2012) ens sorprèn aquesta vegada amb l’adaptació a la gran pantalla del seu còmic La malvada guineu ferotge (2015).
Renner actua com a codirector i coguionista d’aquesta obra d’animació, en la qual s’adapten dos webcòmics del propi dibuixant (Le Cochon, le Canard, le Lapin et le Bébé, 2008-2009), (Le Canard, le Cochon, le Lapin et le Père Noël, 2014-2015) i l’esmentada obra de la guineu.
Una guineu maldestra, poc acostumada a la caça per compte propi, rumia un pla que li permeti dur-se alguna cosa a la gargamella. Així, doncs, idea una estratègia d’allò més pacient i alhora esgarrifosa: robarà uns ous, els covarà i quan arribi el moment, es menjarà els pollets.
Nosaltres, però, ja sabem que una cosa és la teoria i una altra de ben diferent la pràctica. Quan els pollets neixen, consideren la guineu com la seva mare, i això provoca en la seva «progenitora» un dilema moral molt transcendent: serà capaç de menjar-se els seus plançons, ni que siguin adoptius?
Els personatges d’aquestes tres històries, com si de persones del segle XXI es tractés, pateixen una crisi d’identitat que fa que ningú es comporti com marquen els estàndards socials. El gos és mandrós, l’ànec no sap nedar i pensa que és el Pare Noel, la cigonya té poca afició al treball…
En resum, podem assegurar que aquest film farà les delícies de tothom: dels més petits però també dels més grans. Això sí, si per alguna raó ens veiem reflectits en els simpàtics animalons, no passa res, ja que sempre podem autojustificar-nos dient que qualsevol semblança amb la realitat és pura coincidència, veritat?

Ressenya de "Guillem Paradís"

El dimarts 11 de desembre,els grups de lectura de còmic i lectures contemporànies de la Biblioteca pública de Lleida van assistir a la projecció de la pel·lícula a l’Screenbox Funatic. Una experiència compartida per grans i petits, la qual  es complementà amb un cinefòrum i recomanacions de títols de còmics infantils que podeu trobar a les biblioteques.







I si ho desitgeu, ja podeu trobar a les biblioteques el dvd  “El malvado zorro feroz”, també amb la versió en català

                       El podeu trobar a 



Pels que vulgueu redescobrir el còmic original:



Autor: Renner, Benjamin
Editorial: Reservoir books, 2017
Tipologia: Còmic
Edat: A partir de 8 anys



El podeu trobar a

1 comentari:

  1. El còmic "Hilda" l'han adaptat com a sèrie, el podeu trobar a Netflix i està molt ben feta!
    Per si voleu veure el tràiler: https://youtu.be/UArUOctYaxQ

    ResponElimina