Pàgines

divendres, 22 de febrer del 2019

Ressenya "Un tresor a la neu"




Autor/a: McSwigan, Marie
Editorial i any: Viena, 2017
Tipologia: Contes
Edat: A partir de 10 anys


El podeu trobar a


No totes les històries que trobem en els llibres són inventades. N’hi ha que estan basades en fets reals. I aquesta n’és una i ens situa en plena II guerra mundial.
Què va passar l’hivern de 1940 a Noruega? Els soldats alemanys van ocupar tot el país. Peter, el protagonista viu en un poblet petit molt a prop del cercle polar àrtic. És en aquest indret on comença una aventura trepidant i entretinguda farcida de moltes aventures: una colla de nens transportaran clandestinament lingots d’or amb els seus trineus, un vaixell camuflat en un fiord aconsegueix portar l’or noruec als Estats Units, els carrers infestats de soldats alemanys provoquen situacions difícils de portar amb normalitat etc...
D’una forma molt amena ens endinsem en una època complicada, clandestina, plena de pors i amenaces però un cop més la valentia i la complicitat d’un país ocupat triomfa davant totes les adversitats.

Llibre recomanable ja que ens permet conèixer fets que van passar i que sense haver-los viscut directament ens mostren altres realitats que ens ajuden a créixer com a persones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada