Pàgines

divendres, 30 d’agost del 2019

Ressenya "La mansión de los Pampín"





Autor/a: Prado, Miguelanxo
Editorial i any: Norma Editorial
Tipologia: Còmic
Edat: A partir de 12 anys
ISBN: 9788496415874




El podeu trobar a




“La mansión de los Pampín” de Miguelanxo Prado és un còmic amb un gran recorregut editorial. Editat per primera vegada el 2005 per Norma Editorial en gallec i traduït al castellà, aquesta obra va néixer per encàrrec del “Colegio de Arquitectos de Galicia” per denunciar l’especulació urbanística.

Miguelanxo Prado  ha guanyat diversos premis en la seva trajectòria com a dibuixant i autor de còmics, destaca el  Gran Premi del Saló del Còmic de Barcelona 2007 i el  Premio Nacional de Cómic de 2012.

Ens relata la història d’una família d’una gran ciutat espanyola, que hereten una casa al camp i desitgen utilitzar-la per ascendir de nivell socioeconòmic intentat incrementar el seu valor. Amb molta intel·ligència i recursos, l’autor narra algunes de les realitats actuals del nostre país: l’especulació, la burocràcia, l’egoisme, la manca de valors patrimonials i d’ètica dels especuladors, així com la cerca d’estatus social i econòmic de la classe mitjana treballadora. És un títol que s’utilitza als instituts per explicar tots aquests temes.

Recomanació de Chus García Esteve

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada