Pàgines

divendres, 1 de febrer del 2019

"Bibliotrivial". Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer


La Biblioteca "Margarida de Montferrat" de Balaguer va idear com a activitat d’estiu del 2018 el Bibliotrivial. Aquesta activitat prenia el relleu del "Rally de la Biblioteca" que, després de 4 anys d’èxit, s’havia decidit renovar per tal de mantenir l’interès dels lectors i captar nous participants.

Què és el Bibliotrivial?
El Bibliotrivial és una activitat de foment de la lectura adreçada a infants de 5 a 12 anys repartits en 3 categories:
I1: de 5 a 6 anys
I2: de 7 a 9 anys
I3: de 10 a 12 anys
En què consisteix?
Cada participant té una fitxa similar a la del Trivial amb 8 formatgets corresponents a 8 tipologies de llibres de la seva categoria (identificats amb 8 colors diferents).
Ha de llegir un llibre de cada categoria i respondre les preguntes correctament per tal d’obtenir el formatget corresponent.
Un cop aconseguits els 8 formatgets ha de superar una prova de coneixements sobre la Biblioteca i haurà superat amb èxit el Bibliotrivial.
Tenen temps de participar des del 18 de juny fins el 13 d’octubre
Qui guanya?
No guanya ningú. L’objectiu és que acabin el Bibliotrivial el major nombre d’infants possible. Tots els que acabin tindran un diploma commemoratiu i seran convidats a la festa de cloenda.
Quan s’acaba?
Finalitza el dijous 25 d’octubre amb una gran festa amb un espectacle d’animació infantil i el sorteig de diferents premis entre tots els finalistes. Entre els premis que se sortegen hi ha: diferents jocs educatius, vals regal per gastar a les llibreries de la ciutat i 2 tauletes tàctils.
Quin és l’objectiu de l’activitat?
  • fomentar la lectura 
  • fomentar la comprensió lectora (han d’entendre el que llegeixen per poder respondre les preguntes correctament)
  • oferir-los tipologies de lectures diferents (han de llegir poesia, còmic, llibres de coneixements, llibres de colles d’amics, d’intriga, d’emocions, de viatges…)
  • oferir una activitat d’estiu motivadora vinculada amb la lectura



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada