Pàgines

divendres, 9 de novembre del 2018

Experiències "7a Bibliocursa" de la Biblioteca d'Alpicat


El passat 20 de setembre es va tancar la setena edició de la BiblioCursa organitzada per la Biblioteca d’Alpicat. Els 106 participants estaven convidats a la festa de cloenda, per berenar tots plegats i procedir al sorteig de premis i al repartiment d’obsequis de participació.
Un total de 61 lectors van aconseguir arribar a la meta d’aquesta activitat estiuenca d’animació a la lectura per a nens i nenes de cicle mitjà i superior. La cursa lectora es va desenvolupar del 18 de juny al 7 de setembre i consistia en la lectura d’11 llibres (a triar d’una selecció feta per les bibliotecàries) i la resolució d’un qüestionari de 15 preguntes al voltant dels recursos i espais de la biblioteca. 17 participants més van llegir de 5 a 10 llibres, que sumats als llibres llegits per aquells que no van arribar al cinquè i als que van acabar amb èxit la BiblioCursa donen la xifra de 833 llibres llegits!
Aquesta activitat és possible gràcies a la col·laboració de més de 80 patrocinadors i el recolzament de l’Ajuntament d’Alpicat. Hi col·laboren per fer possible el berenar les carnisseries, supermercats, forns de pa, alguna cooperativa i residències de la tercera edat. Els bars i restaurants, així com papereries, perruqueries, botigues de roba, centres esportius i altres hi participen amb vals per gastar als seus establiments. Les cooperatives regalen caixes de fruita per sortejar amb els lots que es confeccionen. També hi ha empreses que hi col·laboren amb diners, la qual cosa va permetre comprar una bicicleta, tres smartwatches i quatre llanternes de muntanya. Per la seva part, l’Ajuntament va proporcionar altaveus sense fils, cadenes musicals, càmeres esportives i drons (cinc de cada).
Un cop realitzada la inscripció, es lliura a cada participant un passaport lector i un carnet i se li assigna un número que li servirà pel sorteig de regals. Els lectors han d’explicar cada llibre al personal de la biblioteca, qui fa les preguntes pertinents per comprovar la correcta lectura i comprensió de cada llibre. Si el nen supera aquestes preguntes, obtén una enganxina per al seu carnet (ha de completar 12) i el segell per al passaport.
El passaport lector ha estat creat i adaptat per aquesta activitat per Albert Vidal





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada