Pàgines

divendres, 7 de juny del 2019

Ressenya "Sonríe"




Autor/a: Telgemeier, Raina
Il·lustrador/a: Yue, Sthephanie
Editorial i any: Maeva, 2016
Tipologia: Còmic
Edat: A partir d' 11 anys
ISBN: 9788416363643



Premi Will Eisner pel millor escriptor i il·lustrador.


El podeu trobar a 


Aquest còmic ens robarà més d’un somriure, com el seu títol indica, a través de les mil peripècies de la Raina i el seu pas per totes les especialitats de l’odontologia. També d’una forma subtil treballa el bullying o la falta d’acceptació del grup cap aquelles persones que no compateixen els mateixos desitjos,  tenen aficions o sensibilitats diferents
Meravellós relat autobiogràfic que treballa amb molta tendresa el pas de la infantesa a l’adolescència i ens deixa un molt bon sabor de boca dels moments viscuts:  els primers amors, deixar l’escola i començar a l’institut i trobar el nostre lloc en un món complex i heterogeni.
Amb una mirada des de la distància temporal,  l’autora treballa tots aquells aspectes que eren transcendentals en l’adolescència, i que ara en l’edat adulta, són insignificants.

Anys després de la publicació del seu primer còmic (!Sonríe!), l'American Library Association denunciarà la censura a Raina Telgemeier a diversos centres americans per incorporar personatges LGTBI al seu còmic ‘Drama’.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada