Pàgines

divendres, 28 de desembre de 2018

"Bibliotram". Biblioteca d'Alpicat


El passat novembre, la biblioteca d’Alpicat va encetar una nova activitat de creació pròpia adreçada als lectors de Primària. Es pretén arrelar l’hàbit lector en els més petits i també donar a conèixer totes les tipologies de lectures del fons infantil. Amb aquestes dues premisses principals, les bibliotecàries van donar forma a l’activitat amb l’ajuda en el disseny i les aportacions del col·laborador Albert Vidal. Així va néixer el BiblioTram!  
Els infants han de completar una targeta de lectura que consta de 8 viatges, on cada viatge representa una lectura diferent i única:
  1. Estic exposat: es tria un llibre adequat a l’edat d’una de les exposicions temporals
  2. Mussol Lector: es tria un àlbum del centre d’interès de llibres recomanats
  3. Contes Clàssics: es tria un llibre adequat a l’edat del centre d’interès de contes clàssics
  4. Revistes: es tria una revista infantil
  5. Per aprendre: es tria un llibre de coneixement
  6. Còmics: es tria un còmic infantil
  7. Poesia: es tria un llibre de poemes
  8. El meu punt: es tria un llibre de punt vermell o verd, segons l’edat del lector


Un cop llegits els 8 llibres de la primera targeta, el nen o nena té dret a un bitllet per al sorteig i pot continuar llegint per a completar la segona targeta.
L’activitat finalitza el 31 de maig i s’han previst 4 sortejos: 17 de desembre, 11 de febrer, 23 d’abril i 1 de juny. Els participants poden completar més d’una targeta per sorteig i poden participar en tots els sortejos. El premi sempre és el mateix: 1 patinet + un val de 20€ per llibres + un val de 10€ per material escolar.
A l’hora de formalitzar la inscripció, es requereix la presència dels pares per signar el compromís de lectura: la família es compromet a que el seu fill llegeixi a casa els llibres que agafa en préstec.
La fitxa amb foto de cada participant es penja als plafons de la biblioteca per anar enganxant un gomet per cada llibre llegit. Comptant els gomets de cada línia, sabrem quantes targetes ha completat cada lector.
L’activitat està funcionant molt bé, a 18 de desembre n’hi ha 156 inscrits. Han aconseguit bitllet per al primer sorteig 65 lectors, xifra que representa 520 llibres llegits en un mes i mig!
Hem comptat amb els alumnes de l’activitat extraescolar de Dibuix i Manualitats de l’AMPA de l’Escola Dr. Serés per decorar els espais: hem fet línies al terra que adrecen cap al prestatge corresponent (8 colors diferents), llibres decorats que pengen identificant els prestatges, photocall, bústia pel sorteig...


El 17 de desembre, un cop finalitzada l’hora del conte especial de Nadal, es va procedir a conèixer el nom del primer guanyador, que ha estat Arlet Díaz Segura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada