Pàgines

divendres, 13 de juliol del 2018

Safari a la biblioteca


Enguany a la biblioteca de Juneda anem de safari!

A partir de la formació que fem periòdicament, aquest curs hem treballat els laboratoris de lectura, que són un tipus d’activitat familiar que convida a experimentar al voltant de la lectura.



Els objectius són:
  • Promoure la lectura.
  • Fomentar la biblioteca com a espai de descoberta, lectura i creació.
  • Acostar autors i obres especials de la literatura infantil a les famílies.

A partir de la formació rebuda per la Marta Roig (especialista en aquest tema) vam pensar que com activitat d’estiu seria molt interessant adaptar el laboratori de lectura a les necessitats que tenim a l’estiu. Així és que ens va agradar la idea de fer un safari en el qual tots els nens i nenes de l’escola i els que venen a l’estiu poguessin aprendre més coses sobre els animals i descobrissin lectures a l’entorn del món naturalista.
Amb la col·laboració de l’escola vam passar a cada curs a explicar què ens havia passat a la biblioteca i els hi vam fer arribar una carta personalitzada juntament amb un quadern d’exploradors per a resoldre diversos enigmes.
A través del personatge de l’oncle Ramon, arqueòleg i naturalista de professió, que actualment està preparant una ponència per la universitat de Zimbawe, vam proposar als nens que ens ajudessin a recollir informació sobre alguns comportaments dels animals.
D’aquesta manera els hi proposàvem que durant tot l’estiu passessin per la biblioteca a resoldre dubtes.


A la biblioteca s’hi pot trobar 6 espais amb diverses activitats per fer. A cada racó hi ha un enigma per respondre al quadern i un joc.

Al primer espai (n.0) se’ns proposa fer un recorregut per la biblioteca i trobar diversos elements identificatius de cada racó. 

Al segon espai (núm.1) hi trobem un repte d’identificació visual per respondre al quadern i un joc per aparellar animals amb les seves ombres.

Al racó núm.3 a partir de la cerca del nom d’animals en llatí cal fer una sopa de lletres amb els corresponent noms en català. A més hi trobareu tot de calaixets petits on es pot agrupar la foto d’un animal amb el seu nom i descripció

Al racó següent (núm.4) es pot mesurar i ordenar de més petit a més gran un conjunt d’animals. Cal dir que, a més de trobar llibres on es poden consultar aquestes dades, també hi ha tota classe d’estris de mesura, que permeten saber si sou més alts que un suricata o que un goril·la!

A l’espai núm. 5 s’hi troba una recreació nocturna amb animals que surten de nit. Els podeu identificar buscant-los amb l’ajuda d’una llanterna i jugar a endevinar quins són diürns i quin són nocturns a través de l’observació d’un llibre titulat Il·luminatura.


I per acabar podreu fer el vostre dibuix a partir de les anotacions que haureu fet al quadern d’ explorador com ho feien els grans naturalistes!

Ja ho sabeu aquesta activitat familiar es pot gaudir a la biblioteca durant tot l’estiu... teniu temps fins a finals de setembre!

No cal dir que agraïm moltíssim la col·laboració de totes les persones i entitats que ens han deixat banyes, ous, closques, dents, ossos, nius, petxines, regles, gaseles, pell de serp, cocodrils, escriptoris i tot tipus de vegetació!!!

Si voleu més informació podeu visualitzar aquest enllaç

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada