Pàgines

dimecres, 11 d’abril del 2018

Ressenya "Greta"

Autor/a: Pins, Arthur de
Editorial i any: Dibbuks, 2010
Tipologia: Còmic
Col·lecció: Zombillenium (1)
Edat: A partir de 14 anys
El pots trobar a    

"Busques feina i tens un costat sinistre? Aquí t'oferirem un contracte indefinit... per tota l'eternitat".

La protagonista de la sèrie és la Greta Webb, una jove bruixa que treballa al parc d'atraccions "Zombillenium" i que a l'igual que d'altres monstres (mòmies, homes llop, zombis, vampirs, etc.) ha signat un contracte de treball indefinit amb la direcció d'aquest. La trama comença quan Marc, un noi deprimit per l'engany de la seva dona, acaba contractat al parc, un negoci amb els mateixos problemes que qualsevol altre, però amb un personal i unes condicions "especials".


Alguns còmics es poden utilitzar per tractar diferents temes amb els joves: la pau, la no-violència, la història, etc.. Tots coneixem la utilitat d'obres com "Maus" d'Art Spiegelman però també cal recomanar històries lleugeres i divertides, com aquest títol, per animar al jovent a iniciar-se de manera fàcil en el llenguatge, ja que pot ser una via molt adequada per incentivar el gust per la lectura.

Arthur de Pins, nascut l'any 1977 a França, treballa com a dissenyador gràfic i autor de còmics. És un referent de la il·lustració vectorial, ha guanyat diversos premis amb les seves obres per a adults i amb "Zombillennium" s'ha iniciat al món del còmic juvenil, amb un èxit notable. Dibbuks ha publicat tres dels títols d'aquesta sèrie: "Gretchen", "Recursos humanos" i "Control freaks", el primer títol "Greta" fou traduït al català l'any 2011 per l'editorial Estrella Polar. El passat any 2017 es va estrenar una adaptació al cinema d'animació a França.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada