Pàgines

Bones pràctiques


Creixem llegint, creixem junts
-Biblioteca Carles Morató-

Aquesta passada tardor, la Biblioteca Carles Morató de Solsona va posar en marxa el programa Creixem llegint, creixem junts amb l'objectiu de fomentar el gust per la lectura en el si de l'entorn familiar. En aquest context hem anat programant activitats a la biblioteca, i unes d'aquestes van ser els tallers de Setmana Santa que, sota el títol Per a què serveix un llibre?, preteníem fer realitat la frase de Bruno Munari que diu "Si un infant troba sorpreses dins un llibre quan es petit, continuarà buscant-les la resta de la seva vida".


Així doncs, el dilluns 26 de març vam presentar l'obra de la Kveta Pacovska als infants i les seves famílies. Els vam mostrar els seus llibres i després cadascú va fer la seva inicial amb la tècnica del collage i amb ceres de colors.

Dimarts va ser el torn de Katsumi Komagata. Després d'una presentació d'alguns dels Little Eyes i de l'explicació de Little Tree, els infants i els seus acompanyants van crear un llibre desplegable seguin l'estil del Komagata.Dimecres vam fer una sessió amb nadons 0-2 amb els Preliminar de Bruno Munari. Són llibrets creats per ser experimentats amb tots els sentits i en cadascun dels quals s'hi amaga una sorpresa. I aquest era l'objectiu de l'activitat, que els infants lliurement descobrissin aquestes petites obres d'art.

A la tarda vam tenir una sessió de contes a càrrec de l'Esteve Guardiola, llibreter de la llibreria Buc de Llibres de Mataró, que amb el seu divertit estil ens va explicar contes tradicionals, contes de por, contes màgics i contes especials.

Per últim, dijous 29 de març, vam presentar alguns llibres destacats de la biblioteca a partir del llibre Per a què serveix un llibre?, Chloé Legeay (ed.BiraBiro) A través de la lectura de cada pàgina presentàvem llibres que ens acompanyen, que ens ajuden a créixer, que ens fan viatjar, que ens fan viure aventures, llibres per cantar, llibres màgics i pop-up, etc. Vam acabar la tarda que cada infant es va fabricar el seu propi llibre mitjançant un llibre creat amb la tècnica de l'origami a partir d'un full A3.

Amb aquestes activitats també volíem posar en valor les obres dels llibres d'artista, ja que vam fer-ne una Jornada al novembre, i donar-les a conèixer als infants i les famílies.Motxilles Bebeteca 
-BIBLIOTECA PÚBLICA DE LLEIDA-

Amb aquesta iniciativa l’Àrea infantil i juvenil de la Biblioteca Pública de Lleida vol donar la més càlida benvinguda a aquest espai als infants menors de 3 anys i a les seves famílies. Creiem fermament en la incorporació de l’hàbit de la lectura des de ben petits com una aposta de futur per al desenvolupament de l’infant.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada